"Професійна підтримка – це процес допомоги у пізнанні і використанні власного освітнього, професійного і психологічного потенціалу задля досягнення оптимального рівня самозадоволення і водночас суспільної користі." Ґленис Уотт – керівник відділу Європейської Комісії

середу, 23 жовтня 2013 р.

Засідання 21 жовтня 2013 р.

Тема: “Я — впевнена людина”.
Мета: навчити тому, як розрізнять в практичних ситуаціях впевнену поведінку від невпевненої. Відпрацювати прийоми впевненої поведінки та розвитку почуття впевненості в собі.
1.     Інформаційний блок.
Впевненість в собі – це вірність собі, віра в себе та свої сили, прийняття себе, свої слабкості та дозволяти собі помилятися.
Різниця між впевненою людиною та невпевненою:
·       впевнена в собі людина визнає свої досягнення та результати свого життя, в той час як невпевнена все добре у собі – це є само собою, а всі неприємності – не дають далі діяти;
·        впевнена в собі людина не тільки усвідомлює свої сили, але й реально бачить свої слабості;
·       впевнена в собі людина ставить реальні цілі, розраховуючи свої можливості з перепонами. Невпевнена - частіше ставить дуже високі планки досягнень, але якщо їх не подолає, тоді страждає;
·       впевнена в собі людина знає свої сили, здібності та знаходить їм адекватну сферу застосування. Це приносить їй задоволення та радість, а якщо щось не виходить – привід провести роботу над помилками та покращати результат. Невпевнена людина частіше задовольняє себе тим, що їй пропонують, все намагаються робити добре, але будь-яка невдача вибиває їх із колії.
2.     Вправа: “Місто впевненості”.  Команда працювала в парах. Кидаючи м’яча один одному, повинні були скласти розповідь про місто, в якому живуть самі впевнені люди. Один починає одну-дві фрази та кидає м’яч іншому, який продовжує розповідь.
В нашому місті живуть веселі та щирі люди!
3.     Практична вправа: “Коло впевненості”.  Члени клубу повинні були уявити коло діаметром біля 60 см на полу в пів метра біля себе. Зайти в коло та згадати той чудовий час, коли були на “греблі успіху”.В даній ситуації максимально проявились всі здібності. Все було добре, вдача сприяла. Якщо тяжко було згадати власну історію, можна використовувати історію героя кінофільму.
Дивна здібність нашого мозку — це те, що для нього немає різниці  між реальною історією або уявленою. Фантазуйте сміливо — про це ніхто не дізнається!
Чудове почуття  впевненість!
4.     Вправа: «Я – хозяїн».  Членам клубу потрібно було описати свої досягнення, починаючи з самого маленького віку, все чому вони навчилися. Серйозно замислитись про свої призначення, про те, чим цікаво їм дійсно займатися. Повірить у свої сили, навчитись переводити слабості  у силу, бачити у кожній перепоні можливість.
 Самореалізація – це одна з умов щастя та впевненості в собі!

Немає коментарів:

Дописати коментар