"Професійна підтримка – це процес допомоги у пізнанні і використанні власного освітнього, професійного і психологічного потенціалу задля досягнення оптимального рівня самозадоволення і водночас суспільної користі." Ґленис Уотт – керівник відділу Європейської Комісії

пʼятницю, 18 жовтня 2013 р.

Що таке успіх? Як часто ми зустрічаємо успішних людей? Скільки потрібно мати грошей для успіху: сотню доларів, чи тисячу, чи можливо мільйони? Який будинок має цей чародій – успішна людина: з дерева чи цегли, скільки поверхів,  в селі чи в місті, з садом чи без і якої висоти дерева? А авто: бмв, лексус, чи підійдуть і звичайні жигулі?
Що потрібно робити, яку професію здобувати:лікаря, інженера, юриста чи програміста?…
З ким дружити, які заклади відвідувати, що їсти, як одягатися?  Як потрапити в таку бажану і водночас далеку категорії – „успішних”?
Таких запитань, мабуть, можна навести безліч і кожне наступне не дасть повну і однозначну відповідь , що ж таке „успіх”.
Успіх – це коротке піднесення чи тривалий результат. Чи можна сказати про людину, наприклад, лауреата Нобелівської премії, що вона успішна при умові, що в неї нема сім’ї, друзів, родини, злоров’я?
Буває, дивишся йде по вулиці перспективний бізнесмен чи громадський діяч. Думаєш, так, дійсно, успішний, однак це тільки проміжок часу. Повну картину дає прожите життя. Багато людей беруть хороший старт на довгій дистанції, показують неймовірні результати, а потім сходять з забігу(розбиті сім’ї, борги, алкоголізм, наркоманія, хвороби…). Як висновок, завжди потрібно розраховувати свої сили.
Отже, успіх – це гармонія у різних сферах: здоров’я, сім’я, друзі, оточення, фінанси, робота чи діяльність, це відчуття задоволення від життя, вміння смакувати кожною даною Богом хвилиною. Успіх не має рівня, для кожного він індивідуальний і задача кожного знайти його для себе. Він не визначається матеріальною стороною: кількістю автівок, куплених речей, наявністю будинків і т.д.– головний критерій успіху – це Ви.

Немає коментарів:

Дописати коментар