"Професійна підтримка – це процес допомоги у пізнанні і використанні власного освітнього, професійного і психологічного потенціалу задля досягнення оптимального рівня самозадоволення і водночас суспільної користі." Ґленис Уотт – керівник відділу Європейської Комісії

неділю, 20 жовтня 2013 р.

Ринкові фінансові установи

Рольова бізнес-гра: «Фондова біржа»
Вивчаємо функції бірж.
Фондова біржа - це місце, де діють брокери, які купують і продають акції для своїх клієнтів.
Особі, які купують акції в надії на зростання їх вартості та отримання доходу через певний час, називаються інвесторами.
Ті ж, хто купує або продає акції для отримання швидкого доходу, називаються спекулянтами.
Якщо акціонерне товариство процвітає, то вартість його акції збільшується і інвестори зможуть продати своїх акції за цінами, що перевищують ціни придбання й мати приріст капіталу.
Спекулянти поділяються на «биків» та «ведмедів».

Ті, що грають на підвищення подібні до «биків», які прагнуть «підняти на рога», а ті, що «грають на зниження, як ведмеді «підминають під себе»

 Всі члени ШКП відчувають себе у ролі брокерів на фондової біржі.


Діана відчула, що акції корпорації «Темкам» мають впасти в ціні і вона продала всі свої акції «Темками», а потім вона купила ці акції по ціні, яка впала і отримала на цій операції великий прибуток.

Всі участники торгів спостерігають за зміною курсу акцій на біржовому табло.
Арсеній ведучий торгів - він маклер. Він виставляє курс акції на табло.
Юні пидриємці прийшли до висновку , що робота брокерів дуже цікава та прибуткова.
Карина думала,що акції корпорації «Газ» швидко зростуть у ціні і купила ці акції. Акції дійсно піднялися в ціні і Карна продала їх дорожче ніж купувала і отримала прибуток від продажу.
Арсеній у ролі маклера керує процесом зміни курсу акцій.
Всі члени ШАП з великим задоволенням відчували себе в ролі брокерів, ніхто не збанкрутів, всім пощастило і всі отримали свій прибуток.

Немає коментарів:

Дописати коментар