"Професійна підтримка – це процес допомоги у пізнанні і використанні власного освітнього, професійного і психологічного потенціалу задля досягнення оптимального рівня самозадоволення і водночас суспільної користі." Ґленис Уотт – керівник відділу Європейської Комісії

вівторок, 24 вересня 2013 р.

Засідання клубу 21 вересня

«Я крокую до успіху!» Майбутній успішний підприємець повинен вміти організувати себе та вірно розподілити важливість своїх задач. І ці навички ми розглядали на нашому черговому засіданні. 
Так вправа: «Чарівна рибка» дала можливість зрозуміти дітям, що все залежить від нас самих. Після того, як вони записали свої три побажання, які повинна була виконати «чарівна рибка», то після обговорення, побачили, що немає нічого неможливого. «Кожен сам коваль свого щастя!»




Денис, Карина і Оля записують побажання.






Наступна вправа: «Визначення повсякденних пріоритетів». Італійський економіст Вильфредо Парето у1900 р. заявив про правило 80:20. «80% результату досягається за рахунок докладених 20% зусиллів». Ми цю дійсність побачили, виконуючи вправу. 




Я розповідаю про свої повсякденні пріоритети.











Артур: «Я зрозумів, що витрачаю багато часу на не важливі та не термінові справи!».











Олена визначає свої пріоритети. 




А далі рольова гра: «Дві справи». Гра тренує розподіляти увагу між декількома діями, впевнено вести себе та не губитися у ситуації «інформаційного перевантаження», коли різнорідна інформація потребує швидкої реакції, яка поступає із декілька джерел. «Інформаційне перевантаження» може стати одним із прийомів маніпуляторів. 
Приймають участь чотири добровольця. Два учасника сідають один проти одного, ведуть переговори. Один показує рухи, а інший нібито виконує роль «живого дзеркала», який повторює усі ці рухи та одночасно надає відповіді на запитання, які задають, два інших учасника, котрі стоять з кожного боку. 



Не чіпайте мене, я ж домовляюсь! 
(На фото у рольовій грі: Ольга, Денис, Карина, Карина)





З повагою, 

психолог Валентина Миколаївна
Шкільний клуб підприємництва «КРОК ДО УСПІХУ» 21вересня вітає з Днем народження, директора Центра – Волкову Людмилу Василівну!

Шановна Людмило Василівно!
Хай Вам завжди посміхається доля,
Несуть тільки радість з собою роки,
Хай щастя й здоров’я не зрадять ніколи,
Хай збудуться мрії, бажання й думки. 
Снаги трудової — без ліку, 
Пошани й добра — від людей, 
Щасливого й довгого віку 
Бажаємо Вам у цей день. А також наші привітання для Янченко Артура, член клубу «КРОК ДО УСПІХУ»!
Артур, вітаємо з Днем народження!
Хай ціль Твоя буде чітка
В житті Твоєму лиш пригоди,
Настав вже час для нагороди.
Наповни радістю життя,
І йди вперед до майбуття…

2 коментарі:

  1. Я дійсно зрозуміла, що 80% мого часу витрачаються марно. А завдяки "Чарівній рибці" відкрила, що всього можу досягти сама і все залежить тільки від мене!

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже весело було грати в "живого дзеркала" особливо вигадувати і показувати рухи. Трохи складніше було їх повторювати і паралельно відповідати на питання, але таким чином ми навчилися концентрувати увагу на головному і ніякі другорядні чинники не могли нас збити з шляху.

    ВідповістиВидалити